Förlorat bagage

oktober 30, 2006

En så enkel lite resa över till Norge kan tyckas men mitt bagage klarade sig inte. Någonstans på vägen hade någon kanske lite otur och glömde mitt bagage. Det är inte som att jag hade massa viktiga saker i den utöver min necessär! Nu hoppas jag på att den hittar hem ganska snart så att jag inte måste ut och shoppa nya saker ikväll ;-(
Läs om roligare än detta ämne eller skriv något kul på:
headlogo.png

Annonser

13 svar to “Förlorat bagage”

 1. Johan said

  Tråkigt att höra att ditt bagage inte klarade sig, men det är inte lätt när det är svårt (för flygplatspersonalen alltså). Det här med att verkligen skicka väskor ingår väl inte i deras ordinarie arbetsuppgifter?

  Sen får jag passa på att tacka för senast, det var mycket trevligt (men sjukt kallt att cykla sista biten hem). Just nu är det inte så mycket action på tre rätt-fronten, K1 är på föreläsning och K2 tar tag i sitt liv (borde jag också göra), så jag sitter här och babblar lite. Jag har just haft valberedningsmöte och fikat lite och nu ska jag snart åka hem till en kompis och laga middag, det blir mycket föda på kort tid. Jag känner inte att jag varit särskilt produktiv idag, men det är skönt att slappa lite som omväxling.

  Sen kom jag på en grej om din teambuildingresa, om nu åldersfördelningen är så sned, blir det verkligen några som orkar gå uppför ”The Monk Steps”? 😉

  Nu ska jag nog ta tag i mitt liv lite och skicka lite mail som jag skjutit upp…

 2. Nej jag tror inte heller att det där med bagagehantering ingår i deras arbetsbeskrivning 😉

  Japp, det var trevligt! Men det var lite kyligt på vägen hem. Ja det verkar som att det snart är vinter i Stockholm! I Stavanger regnar det just nu men temperaturen ligger fortfarande kring 11-14 grader C.

  Att slappa lite efter tentaperioden är ett måste annars blir man bara knäpp tror jag! Därför tror jag inte ni behöver stressa med att ta tag i era liv. Det finns naturligtvis en massa att göra i alla kurser men det gör det alltid och ju mer tid man har ju mer tid tar saker att göra.

  Trevligt med middag, idag tror jag att det blir något helt färdigt eftersom jag inte har något hemma samt att jag jobbar sent för att hinna få mitt bagage innan jag åker hem. Bagaget är enligt det senaste samtalet på väg från flygplatsen till Statoil, det skulle inte ta mer än en timme och det var klockan 16:30.

  Hur var frukosten idag? Var det en lyckad ide?

  Du har helt rätt med ”The Monk Steps”! Det är totalt 140 personer som ska med på Teambuildingen men det är nog bara en tio till femton personer som klarar att ta sig upp för trapporna utan vårdare, eller personliga Sherpas. Så vi får se om det blir någon spatsertur eftersom det måste vara nästan 100% av de som skulle klara turen måste gå för att det ska bli något 😉

  Simma lugnt!

  PS.
  Stressa inte med att ta tag i livet, ”Slapp while you can!” 😉

 3. katja said

  hola bandola!

  knasigt med bagage på vift!
  själv har jag haft värsta produktiva dagen – jag och johan åt frukost i konsulatet vid halv åtta – och gissa vad! jag var där i tid!

  sedan dess har jag bara pluggat och varit på HELT HYSTERISK övning i styrteorin… galet var ordet!

  nu ska jag rusa till nästa punkt på todo-listan: mat och sedan ridning…

  vi hörs! brazos!

 4. Helena said

  Jag var helt overtygad om att mtt bagage skulle forsvinna pa vagen hit, men till min stora gladje var det inte sa. Men det ar ju lite mer komplicerat nar man inte aker sa langt, eller hur var det nu???

  Jag kan ocksa beratta att jag har varit lite ute och cyklat, men nu vet jag att kramar heter Abrazos och inte bara brazos. Som sagt, ibland har man lite otur nar man tanker.

  Jag haller med Niklas om att man inte ska skynda sig sa mycket med att ta tag i sitt liv. Sjalv skjuter jag upp det i 2 manader…

  P&K fran A1

 5. K said

  Jag tror att det Johan menar är att nu kan vi ta tag i de där delarna av våra liv som inte riktigt hanns med under förra perioden. Som att slappa.
  Själv har jag dock inte slappat så mycket idag utan tyvärr också varit väldigt produktiv. Jag har till och med gjort matlådor! Bye bye findus! 🙂
  Några andra som har haft otur är flörtfrisk som fick reda på TET resultatet idag:
  U 57
  3 15
  4 17
  5 10
  Det är inte lätt när det är svårt, som sagt!

 6. katja said

  say WHAT?!? Herregud, flirtfrisk… ajajaj…
  hur gick det för Johan? en gissning är att du lämnar 9 andra i din kategori, är det korrekt?

  Helena, det var rackarns tur att du sa det nu, det med brazos alltså, för jag ändrade i min översättning till brazos som ju lät så klatschigt och bra (dessutom borde ju du veta som är i guate tänkte jag), men nu ska jag ändra tillbaka. den ska in på onsdag morgon 🙂

  Dessutom hann jag tänka att din svenska hade hunnit bli lite dålig under tiden du varit borta eftersom du satte ordet ”lite” på ett konstigt ställe. jag tolkade meningen (innan jag läst hela meningen) som att du hade varit ute i naturen och cyklat litegrann, och då skriver man ju inte att man har ”varit lite ute och cyklat”

  ja, så kan det vara när jag är framme… 🙂

 7. katja said

  jo förresten Niklas, jag borde ju svara på din fråga: för min del var frukosten mycket lyckad.
  jag var i skolan och jag fick trevligt sällskap (mmm mmm MMM) och jag kunde börja jobba redan fem över åtta. Inte dåligt!

  Jag tror att Johan oxå gillade idén för han ville ha frukost imorgon igen! 🙂 Jag är lite nervös för min föreläsningsdebut imorgon, men jag fick lite peppande ord från en student idag så då känns det genast bättre!

  Abrazos!

 8. Johan said

  Nu är jag trött och borde gå och lägga mig, men borde det inte vara ett uppochnedvänt ! innan ”Abrazos!”? Säger jag som knappt kan ett ord spanska – språkpolisen slår till igen! Och nej, jag kommer inte ihåg kombinationen för det…

  Sov gott!

 9. Helena said

  K1: Fem over 8, imponerande. Det ar nog som min mamma sager att nar jag ar borta sa far du nagot gjort 😉

  Angande mitt sprak sa kan jag val saga att jag tror att min svenska ar kvar pa samma niva och att jag i helgen har putsat pa engelskan, suck.
  Ibland blir man ju trott, men jag kapitulerade for majoriteten.
  Men jag ska saga er att jag HATAR amerikanska, usch usch. Tva av de amerikanska killarna borjade varje mening med en 3-4 yeah innan de kom till sak.
  Spanskan har ocksa blivit battre, men det ar ett problem att det ar sa manga har som kommer fran USA och europa. Jaja slutgnallt fran mig for nu ska jag ata middag och prata spanska 🙂

  ¡Abrazos! (Ja J det ska vara ¡ innan, iaf om man ska vara korrekt gramatiskt. Men det ar latt for mig for ¡ finns pa tangentbordet tillsammans med ñ och ¿ bl.a.)

 10. Katja: I tid! Det är nästan så att jag inte tror dig. Men eftersom J inte kommenterar tillbaka så verkar det som du talar sanning. Det verkar nästan som att du håller på att bli lite för produktiv, om du äter frukost varje dag denna vecka vad ska du då göra nästa vecka? Man ska ju inte springa genom livet 😉

  H: Det är nog lite som J säger att det nog inte ingår i flygplatspersonalens arbetsuppgifter att se till att bagaget kommer med anslutande flyg. Det känns ibland som att arbetsuppgifterna är sekundärt till arbetsmiljö, fika och att man har det hyggligt på jobbet. Nu hann jag ju få tillbaka mitt bagage innan jag åkte från jobbet så det var inte så farligt. Det hade varit mycket jobbigare om det var första gången jag kom hit, eller som när du anlände Guatemala, eftersom då har man inte ett skit. Det kanske är så att man ska vara lite extra glad varje gång saker faktiskt blir som de ska, och när det går åt h…e så ska man vara neutral och tänka ”vad hade jag förvänta mig”.

  K: Jag tycker det här med produktiviteten i Stockholm börjar verka oroande, när H och jag drog så var det minsann ingen som stressade. Ska man nu få prestationsångest att man måste hinna göra nyttiga saker hela dagen, tidigare så kunde man känna sig nöjd så länge man hade gjort en nyttig sak på 8-10 timmar. Jag tror att ni håller på att gå in i väggen och bli utbrända så som ni håller på 😉
  Resultatet i TET kanske bara är ett tecken på att flörtfrisk vill ha något att göra i jul också. Det är kanske inte kom som en överraskning när tentaplanering var så väl genomtänkt.

  J: Sov gott! God morgon! Jag tycker ¿ är ett spännande tecken och undrar lite hur det skulle kunna missbrukas och vad man egentligen skulle kunna mena med ”Allt bra¿”. Kan det vara en anti-fråga som man verkligen inte vill ha svar på?

  All: Ha en trevlig dag, sov gott och god morgon 😉

 11. K1 said

  alltså, trots att jag sliter hela dagarna igenom så hinner jag inte göra allt jag borde göra. 😦

  Jag försöker tex förstå min mattekurs men det är fan allt annat än enkelt. Jag försökte övertala femma-Johan att läsa den med mig så att jag skulle få lite stöd men han var skeptisk tyvärr…

  Assen i kursen är ju oxå helt galen: på tavlan skriver hon ”a” som ”e” och massa andra bokstäver helt psycho, (tex ”j” som en liten kluttirutt och ”i” nästan helt osynligt – mycket jobbigt när vi håller på med summor över i och j!) och hon pratar bara rakt in i tavlan hela tiden (ok, det är svårt att göra något annat, jag vet) och så pratar hon italiengelska som är rätt svår att fatta. När hon ska säga x_1 eller x_2 (här får ni tänka latex-syntax) så säger hon ”exxe-con-oneah” resp ”exxe-con-tooah” (vad fan betyder con?!?) Alltid dessa ”eh”-/”ah”-ljud på slutet, typ ”de variabellah”, ”de subspejsah”, ”de mejtriseseh”.

  Jag har bara en sak att säga: HJÄÄÄLP!

  Och,
  ¡Abrazos! (haha, älska copy-paste)

 12. Per said

  ”con” betyder ”med” om jag kommer ihag min italienska…

  men italienarna ar ju for underbara. de pratar precis som i gudfadern. undrar om det ar naturligt eller om de lar sig det fran gamla maffiafilmer.

 13. Jag tror att de studerar gamla filmer 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: