Släcker glöd

oktober 30, 2006

Att arbeta skulle utan tvekan kunna vara väldigt motiverande och glödskapande på Statoil, men inte då. Det finns något i deras sätt att arbeta, ålderfördelning och arbetspolitik som gör att man inte blir så motiverad. Det är hårda ord men jag tror att mycket beror på åldersfördelningen och kraftiga begränsningen i möjlighet till att arbeta övertid. Det är lite gruppbyggande att jobba över och slita lite ibland. Att alltid vara inrullad i bomull gör inte att man skapar en bra lagkänsla. Jag träffade en annan nyanställd på Creativity-kursen i fredags och han verkade fortfarande ganska oförstörd vad det gäller glöd på jobbet. Men efter att han ställt en, mycket motiverad, fråga till föreläsningshållaren och hastigt blivit avspisad och sågad vi anklarna verkade lite av hans glöd försvunnit. Träffade honom lite senare på mitt kontor och han var inte nedbruten än, men det hördes en tydlig bitterhet i hans kommentar. Följ strömmen annars ser vi till att du följer strömmen!
Läs om roligare än detta ämne eller skriv något kul på:
headlogo.png

Annonser

2 svar to “Släcker glöd”

  1. K said

    Vad ironiskt att creativity-kursen sågar folk med idéer. Eller är allt tvärtom i Norge?

  2. Det var det som var så sjukt att hon hade föredrag om att alla skulle vara positivt inställda till att tänka nytt och annorlunda. Och hon berättade crazy historier om vad som skulle till ibland för att man skulle komma fram till de bästa lösningarna, och man till en börja bara skulle säga ja och inte vara kritisk. Men det fanns tydligen gränser! Du ska följa mitt tankesätt annars kan du dra åt h…e!

    Föreläsarens tes var att man skulle ta några minuter varje dag till att fundera på om ens arbete gick att göra bättre, hon ville på något vis att inställningen på heltid skulle bli mer kreativ. Hans fråga gällde när man på Statoil tittar på tex. nya fält, och i inledningsskedet ska vara väldigt kreativ, om det fanns motsvarande brainstorming teorier som Statoil rekommenderade eller hade instruktioner till, det är inte helt enkelt att tänka fritt och hämningslöst, som även föreläsaren här tydligt visade. Då började hon med att berätta att hon hade en tjock bok på sitt skrivbord med flera ”teorier” och han kunde få komma upp och titta på dem men att hon inte tyckte att dessa var något att ha, nästan så att hon skrattade lite åt hur dumma teorierna var. När hon sågade honom inför hela församlingen kan han kanske ha varit lite otydlig med sin fråga men han hade efteråt gått fram och förklarat tydligare och hon hade tydligen stått fast för sin åsikt att metoderna var skräp mer eller mindre. Hon var inte bara bra på pedagogik.

    Förhoppningsvis så är det inte hon som är chef för nytänkande och utveckling i Statoil för i så fall är det nog på väg utför för Statoil 😉

    Jo, Norge är landet annorlunda många gånger. De ska minsann inte göra som någon annan säger och de ska även utveckla alla saker själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: