Niklas på vildmarksäventyr

november 9, 2006

Ut i skogen ska vi gå …….

Eller hur den gamla sången nu går?! Jag har i alla fall varit ute på utflykt, eller ska man säga motionsrunda. Vad vi gjorde var att vi gick från havsytan, 0 möh, upp på Hardangerviddaplatån, 1000 möh. Det var en riktigt häftig promenad där vi passerade de mytomspunna ”munketrapperne”, jag ska kanske inte påstå att just dessa trappor var så mycket att se eller beträda 🙂 Nere i dalen bland äppelträd och plommonträd började vår, 21 modiga män och kvinnor, strapats mot toppen av berget. Nere i dalen var temperaturen 8 grader och uppe på toppen hade det kommit snö under natten, så temperaturen låg kring 0 grader skulle jag tro. För att vi inte skulle överanstränga oss eller ta några onödiga risker hade vi med oss Norgesmästaren i orientering eller någon annan extremsport i Norge, han i stort sett sprang före oss uppför berget. Sträckan att gå upp för berget var angiven på en skylt till att vara 5 km. Bilderna nedan är tagna under turen blandat med några outgivna bilder från min audition till att få huvudrollen i The Blair Witch Project.

 45.jpg44.jpg42.jpg37.jpg34.jpg32.jpg

28.jpg27.jpg26.jpg23.jpg

21.jpg16.jpg18.jpg

11.jpg10.jpg7.jpg

6.jpg2.jpg

Platsen vi gick ifrån heter Ullensvang och jag tror att det är att av de bästa platserna för att komma upp till Hardangervidda.

Ullensvang

Annonser

2 svar to “Niklas på vildmarksäventyr”

  1. Johan said

    Nu har ju inte jag sett filmen, men jag trodde du var med? Varför har du inte utnyttjat de här bilderna tidigare till att tjäna grova pengar (t.ex. med din autograf på?). Eller så var den filmen ganska kass, kan ju vara det också.

  2. Nepp! Jag fick inte rollen eftersom man skulle ha mycket snor hängande ner över hela hakan! Det är liksom det som är TBWP. Att det är lite mörkt ibland har inte så mycket med filmens story att göra 😉

  3. […] Jag har ju berättat om vildmarksäventyret upp till Hardangervidda och nu ska jag berätta om Teambuildandet. Vi, 140 personer från UTO, reste upp med tre bussar på tisdag morgon klockan 07:30, resan skulle ta 3-4 timmar men det slutade på 4.5 timmar såklart. Det är lite av en upplevelse att åka buss på bergsvägar i Norge, på många sträckor är vägen så smal att det inte går att mötas buss och personbil, med branta stup, tunnlar, broar och vattenfall nästan rakt ned på vägen. Vackert? Vackert, jodå! Men det ser ju ut på det här sättet överallt på Vestlandet, kanske lite mer platt mark runt Stavanger men i bakgrunden så finns de höga bergen med snö på. När vi väl var framme blev vi utfodrade med tvårätters på fem minuter, otrolig effektivitet på hotellpersonalen, man hann inte mer än sätta sig innan det var någon där och frågade vad man ville dricka. När drickan väl var serverad kom huvudrätten och när man precis fått i sig sista tuggan var talriken utbytt mot efterrätt och kaffe. Efter lunchen, och incheck på Hotell Ullensvang, var det dags för föredrag hela eftermiddagen, det handlade om ”kreativitet”, känns igen? Ja det stämmer att det är ett tema som gå igen inom Statoil Personen som pratade var dock ett rejält kliv uppåt jämfört med den tidigare talaren. Han pratade hela eftermiddagen med några pauser för aktiviteter och fika. Något som han även pratade om och även inbjöd folk att följa med på var något som heter BurningMan och är, enligt föreläsaren, en stor träff för kreativa människor. Jag har tittat på bilderna och kanske finns det några som gör det för att kunna visa sin kreativitet men jag tror att en hel del av som är med på detta event är samma människor som vill bevara Christiania. Efter föredraget var det dags för middag och underhållning. Middagen var gående buffé liknande julbord men inte bara julmat utan bara blandade rätter och massa desserter. Statoil verkar inte ha några större begränsningar för hur mycket man får beställa in till maten vilket ibland leder till:    Bilden föreställer en av mina kollegor som vilar sig i hotellkorridoren utanför sitt rum, tror jag eller så var det så att han inte hittade rummet och därför la sig ned för att ta en funderare Dag två fortsatte med, utöver att flera beklagade sig över att ha blivit magsjuka av något som enligt dem inte var dryck, föredrag om olika delar av UTO. Detta pågick fram till lunch då det var dags att åka hem alternativt ta en liten tur upp för berget, vilket jag ju redan berättat om. Hela turen var väldigt lyckad utöver att vi inte fick någon t-shirt men jag tror att jag ska kunna fixa några sjysta kepsar med Statoillogga på. Man kan ju inte få allt och de flesta är nog trötta på att få t-shirts som aldrig passar, och när ska man egentligen använda dem? Postat av felande lenkeln Filed in Stavanger […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: