Money, money

november 15, 2006

Jag var ju på möte idag i Oslo med folk från Hydro, Statoil och DNV. Vi diskuterad bland annat det som mitt ex-jobb undersöker men även några andra saker som också har med standarder att göra. Det som det mest arbetades med var att bli eniga om vad omfånget för arbetet var och att göra en tidsplaneringen. Uppdragsgivaren är egentligen Standard Norge eller något i stil med det. Men de har inte för avsikt att betala mer än en symbolisk summa pengar. Och DNV som vi var hos är intresserade av arbetet blir gjort men inte så mycket att de på något sätt vill lägga egna pengar på det. Så ganska tidigt under mötet börjar DNV killen fråga om pengar, till en början ganska försiktigt men sakta men säkert mer och mer. Här svarar båda oljebolagen också lite försiktigt till en början men ju längre in i mötet vi kommer så låter det mer ”pengar är inget problem!” upprepade gånger, och för att de skulle betala ut pengar så behövde de typ en enkel förklaring på vad DNV skulle göra så skulle de få de pengar de bad om. Orsaken till denna spenderarglädje från oljebolagen beror på att de just för stunden INTE sliter med ekonomin men personal och underleverantörer som kan utföra kvalificerat arbete.

Jag fortsätter tills någon kommenterar detta!

Annonser

2 svar to “Money, money”

  1. Helena said

    Da galler det val bara att fa in en fot som konsult och ta hutlost betalt!
    Och nar du anda haller pa kan du val se till att fa jobba fran Sverige ocksa 😉

  2. Jag vet inte hur hutlöst man kan ta betalt, och vad är hutlöst betalt? För att DNV skulle få betalt krävdes inte så mycket fakta MEN det Hydro ville ha var i alla fall CV för de som skulle göra jobbet! Det betyder ju att de på något sätt i alla fall försöker ställa lite krav på vilka de hyr in. Nu är ju DNV väldigt stort och hur kan man kontrollera vem som utför arbetet, han vars CV man fått eller ex-jobbaren i källaren?
    Hutlöst betalt? Ja, jag ansåg inte att kostnaden per timme som DNV krävde var hutlös, men de rapporterar ju bara timmar på respektive person och varje person kan väl skriva tid på flera projekt per dag. Det är väl på detta sätt man kan tjäna hutlöst med pengar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: