Norge är den sista..

januari 19, 2007

Ja, jag brukar inte diskutera politik eller tycka att de är så intressant vad politiker kommenterar. Men nu tycker jag det börjar bli lite löjligt i den norska politiken, det handlar om Statoil och Hydro.
Det har redan från början varit lite gnissel om att Statoil som namn kommer att försvinna som en del av fusionen, men inte garanterat för bensinstationerna där det är ett val för den nya ledningen skulle man tro! Men nej, inte i Norge för här lägger sig plötsligt statsministern i debatten och säger ”inget är bestämt och detta kan fortfarande diskuteras”. Och detta uttalande över huvudet på de båda företagens ledare? Varför? Vad spelar namnet för roll? Och om det är värt väldigt mycket, vilket har diskuterats i tidningarna, så kommer väl den nya ledningen ta detta med i beaktning skulle tro. Det senaste som statsministern ”bestämt” eller i alla fall diskuterat med folk från Västlandet, den del av Norge där Statoil har sitt huvudkontor idag, är att de inte ska oroa sig för att enligt statsministern ”så kommer det inte att ske någon utflyttning från Stavanger”? Det har nämligen diskuterats att när företagen slås ihop så ska det ske lite förflyttningar till Oslo och Bergen, och delat huvudkontor mellan Oslo och Stavanger enligt företagets nya ledning. Så även här kommer staten in och säger hur det SKA bli?

Så de bevingade orden från Björn Rosengren är inte på något sätt fel: Norge är den sista Sovjetstaten. Som Svensk känns det främmande att en statsminister dikterar hur ett börsnoterat företag ska agera i olika frågor, att de kanske vill ha en dialog om stora nedläggningar kan jag förstå men inte att statsministern går över huvudet på ledningen och säger hur de ska agera. Det kommer bli kul tid här framöver 😉

Ledig lördag på er 😉

Annonser

2 svar to “Norge är den sista..”

  1. Johan said

    Jag tror inte att Norge är den sista sovjetstaten, de är bara knasiga, det har man ju vetat länge i Sverige (tänk Norgehistorier) :-).

    Sen anar jag att fenomenet att titlarna börjar heta samma saker är på G igen, lite som ”dra”-sjukan innan jul har titlarna fått en släng av ”sista”, men för all del, det är bara att fortsätta, vi är glada för din skull!

  2. Nej du har säkert rätt, men det är lite märkligt när en ”yttre” person berättar vad ett företag ska göra, och det här med namnet speciellt är väldigt mycket känslor i, det är ju liksom Norges stolthet.

    Ja, man vet aldrig? Det är dock lite tidigt men man ska aldrig säga aldrig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: